Categories
SUÏSSA

4. Brienzsee: Brienzer Rothorn + Brienz + Creuer Brienzsee + Giessbach Falls

Avui passarem el dia a prop d’Interlaken, al llac Brienzsee i als seus voltants. Per conèixer el llac Brienzsee el millor que podem fer és un creuer pel mateix. Nosaltres, per optimitzar els horaris i totes les atraccions que voldrem veure, farem el creuer de tornada des de Brienz fins a Interlaken.

El llac Brienz, de color verd turquesa, es troba entre els Alps Emmental i Berna, enmig de l’impressionant paisatge muntanyós de l’Oberland Bernès. El llac està rodejat d’empinades vessants muntanyoses i naturalesa parcialment verge. Els vaixells programats de l’empresa BLS han estat navegant en el llac Brienz des de Interlaken West, des de l’any 1.839, i avui la flota consta de 5 vaixells.

Llac Brienzsee

Inicialment, doncs, anirem a buscar el tren a l’estació d’Interlaken West Bahnhof a les hores i 23 minuts i a i 53 minuts, amb una durada de trajecte de 4 o 5 minuts.

A Interlaken Ost farem transbord i agafarem el tren que ens durà a Brienz,

Surten trens cap a Brienz des d’Interlaken Ost cada mitja hora, a les hores i 4 minuts i a i 34min (un dels trens que surt cada hora és l’Exprés d’Interlaken a Lucerna). Nosaltres avui agafarem el tren a les 10h 4min, el viatge del qual té una durada de 17 min.      
El preu del viatge d’anada a Brienz amb tren és de 4,10chf, però amb la BORP ens surt gratuït.

Arribem a Brienz a les 10h 21min i anirem a pujar al Brienz Rothorn Bahn (per evitar trobar cues).

Per pujar fins a Brienzer Rothorn s’ha d’agafar un tren cremallera a vapor anomenat quasi com la muntanya, Brienz-Rothorn.

El Brienz-Rothorn Bahn és un tren antic que desprèn nostàlgia i experiències inoblidables. És un tren cremallera turístic de més de 125 anys, el viatge del qual s’enfila fins dalt de la muntanya Brienzer Rothorn, el pic de la qual es troba a 2.351m sobre el nivell del mar. Es tracta d’una experiència única. Porta a viure records dels dies romàntics dels trens de vapor desapareguts ja fa molt de temps. El fet de que la vista panoràmica infinita i completa es trobi entre les més maques de l’Oberland Bernès, a vegades solament es menciona de passada, però aquí és un fet.

Estació del Brienz-Rothorn Bahn

Nosaltres anirem amb la BORP, però se’ns recomana comprar un seient garantit a l’hora de la sortida desitjada, per estar segurs de que tenim seient. Així doncs, pagarem uns 8,00chf per persona per tal de garantir-nos un seient. Ho hem de tenir en compte. En el mig de l’Agost que és quan hi varem anar nosaltres, hi havia molta cua i fou necessari reservar-ho.

El tren surt de Brienz, davant de l’estació de tren. I allà mateix és on comprarem el seient garantit (també ho podem fer “on line”). Els horaris de sortida son cada hora, a partir de les 7:36h. L’últim tren puja a les 16:36h. El preu del viatge anada i tornada ens costaria 94,00chf, però amb la BORP ens surt gratuït, excepte el pagament que efectuarem per la garantia del seient.

El viatge dura 1 hora i fa un total de 7,6Km. Nosaltres, un cop arribem a Brienz, hi pujarem amb el de les 10:45h, el qual arriba a la parada de Rothorn a les 11:43h.

Màquina de vapor del Brienzer Rothorn
Viatge amb el Brienzer Rothorn
Viatge amb el Brienzer Rothorn

El dia que hi vam pujar nosaltres, varem poguer gaudir del viatge, però no del cim de la muntanya, perquè en ell s’hi trobava un núvol força dens. Després de parar i parlar amb el personal de l’estació superior (on se’ns va assegurar que el núvol no marxaria del cim), varem retornar cap a Brienz.

Adjuntem les fotografies i la intenció que teníem preparada per fer un cop arribéssim al cim, amb el panorama ben clar:

Brienz-Rothorn-Bahn
Brienz-Rothorn-Bahn
Brienz-Rothorn-Bahn

En el cas que haguéssim trobat el dia clar des del cim, un cop arribats a l’estació superior de Rothorn, encara queda una miqueta fins arribar a dalt el cim del Brienzer Rothorn. Hem d’agafar un sender anomenat Edelweissweg, el qual en 15-20 minuts ens portarà al mirador del cim, passant per 2 restaurants i per una estació de telefèric (cap a Sorenberg, al Cantó de Lucerna). El caminet és un estret sender que discorre junt a la roca i amb constants vistes panoràmiques al llac i als Alps.

Cim del Brienzer Rothorn
Prop del cim del Brienzer Rothorn

Així doncs, un cop fet el cim i retornat a l’estació superior, tornaríem a agafar el Brienz-Rothorn Bahn per baixar cap a Brienz.

També hi ha la possibilitat, si es vol, de realitzar més caminades, una de les quals va des de l’estació superior a l’estació del mig, anomenada Planalp, invertint un total de 2h 30min en fer-ho. Nosaltres, a causa del temps en la cima, varem baixar amb el tren de les 12:20h arribant a Brienz a les 13:30h, amb temps suficient per visitar el poble i agafar el creuer cap a Interlaken.

Un cop a Brienz, anirem a fer un volt per el poble, i sobretot, anirem a veure el carrer Brunngasse, que és considerat el carrer més maco d’Europa (!). Està a 1,1km de l’estació de tren, a uns 14 minuts a peu. Adjuntem la ubicació amb el google maps, referenciada a l’embarcador de Brienz.

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m26!1m12!1m3!1d1734.1138087103825!2d8.027744143509969!3d46.75532513234375!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m11!3e2!4m4!1s0x478f96ed9b3ae831%3A0x4a9b7e5fa8f10e54!3m2!1d46.753755!2d8.038373!4m4!1s0x478f97a9bfafb9ff%3A0x4587f24f34818c87!3m2!1d46.7561748!2d8.0268584!5e1!3m2!1sca!2ses!4v1637942158340!5m2!1sca!2ses&w=600&h=450]

Per arribar-hi, a l’Oficina de Turisme de Brienz ens han fet una suggerència, que és anar-hi vorejant el llac, per el passeig marítim singular de Brienz. Cal dir que val molt la pena, ja que les vistes que es tenen del llac son espectaculars. Ho vam gaudir moltíssim i fins i tot vam dinar de pícnic en aquest recorregut (estava previst que ho féssim a dalt del cim però a causa del temps vam haver de baixar).

Passeig marítim de Brienz
Passeig marítim de Brienz
Carrer Brunngasse
No sabem si és el carrer més bonic del continent, però sí que val la pena visitar-lo
Carrer Brunngasse
Carrer Brunngasse

Finalment, ha arribat l’hora d’agafar el nostre creuer fins a Interlaken. Anirem fent parades al voltant del llac fins arribar a la parada de Giessbach See, on ens hi aturarem i visitarem les cascades que hi ha, que valen molt la pena. És un dia que recordarem amb molta estima perquè les vistes des del llac son màgiques i les gaudirem molt. En el vaixell hi ha 1ª i 2ª classe. Nosaltres viatjarem en 2ª classe, la qual està al pis de sota del vaixell (planta baixa perquè ens entenguem), i des d’allà les vistes també son precioses. Tant en primera com en segona classe hi ha una part coberta per si fa mal temps.

Creuer pel llac de Brienz

Pel bitllet del creuer hauríem de comprar el “1 day ticket” (que et serveix per tot el dia i pots fer les parades que vulguis i el tram que vulguis), el qual ens costaria 35,00chf per persona, però amb la BORP és gratuït.

Un cop a Giessbach See, anirem a veure les famoses cascades de Giessbach Falls. Per arribar-hi, haurem d’agafar un petit funicular que ens acostarà al Gran Hotel (el qual té bar i restaurant obert, encara que no siguis hoste), i d’aquest hotel a les cascades hi ha uns 5 minuts a peu.

El funicular es diu Giessbachbahn, i és el més antic de Suïssa (és de 1.879). El viatge dura 4 minuts, i la nostra intenció inicial és comprar l’anada i tornar a peu, que son uns 25 minuts en baixada. El preu del funicular anar i tornar és de 10,00chf, i amb la BORP et surt a 8,00chf. El preu únicament de l’anada és 5,00chf (amb BORP i sense). Finalment, varem comprar l’anada i tornada. Anirem a visitar les cascades, les quals son un imprescindible de la regió d’Interlaken.

Funicular Giessbachbahn
Hotel al costat de l’estació superior del funicular
Cascades de Giessbach Falls

A part de ser molt maques, les cascades son molt curioses perquè pots passar per darrera, i des d’aquesta perspectiva, tindràs unes vistes fabuloses al llac de Brienz.

Giessbach Falls
Giessbach Falls

La tornada de les cascades ens l’agafarem amb molta calma, ja que el següent vaixell no passa per l’embarcador de Giessbach See fins al cap d’1 hora d’haver-nos-hi deixat. Es tracta, ja de l’últim vaixell del dia. Convé doncs, estar-hi atent per no perdre’ns-el.

L’últim creuer surt de Brienz a les 16:40h, i passa per Giessbach See a les 16:51h, i arriba a Interlaken Ost (see) a les 17:53h. La tornada a Interlaken West (amb tren, bus o a peu) serà el final de la nostra jornada programada per avui. Ha estat un xic intens, producte dels diferents horaris i les diferents atraccions que volíem visitar.

Creuer pel llac Brienzersee
Creuer pel llac Brienzersee
Creuer pel llac Brienzersee

La planificació original del dia estava pensada fent el creuer també d’anada fins a Brienz. Veient com ha anat, recomanem només fer el creuer en 1 sentit (i no en els dos sentits com ho teníem planificat) producte de que el viatge es fa un xic llarg (s’ha de dir que es para a totes les parades). Fent el creuer de tornada (en 1 sentit) ja n’hem tingut ben bé prou.
Creuer pel llac Brienzersee
Creuer pel llac de Brienzersee

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *